Trekking i Nepal

Arne I 1990 tog jeg (Arne) med 5 andre til Nepal, hvor vi sammen gik turen rundt om Annapurna bjergkæden. Turen inkluderede en tur op til Annapurna Basecamp, hvor vi passerede Machhapuchare (kaldet "Fiskehalebjerget"), måske verdens smukkeste bjerg.
Derefter tog jeg alene op til Sagarmatha Nationalpark(Everest området), hvor jeg først var oppe på Kala Pattar (5600 m.o.h) og derefter oppe ved Everest Base Camp. Det var en kæmpe oplevelse at stå neden under Khumbu Icefall og tænke på alle dem der var omkommet i forsøget på at bestige bjerget.
I 1993 tog vi begge til Nepal med 2 fra den første rejse plus en pige, der også tidligere havde været der. Turen gik denne gang til Kala Pattar og Gokyo, Fra begge steder er der en fantastisk udsigt til Sagarmatha.
Begge ture har været en fantatisk oplevelse.

Vi valgte selv at arrangere både vores flyvetur til Nepal og selve trekkingturen. Vi bar også selv vores rygsække rundt på trekket. Men ønsker du en porter til at slæbe din bagage, at deltage i en organiseret tur eller måske en ekspedition op på en bjergtog kan du få oplysninger hos f.eks. Asian Trekking (p) Ltd.

Hvis du vil have en færdigpakket tur hjemmefra Danmark kan du prøve Topas Rejser.

Du kan finde informationer om Nepal hos bl.a. AMAA Network Consultant.

Hvis du vil have nogle tips til din rejse, er du velkommen til at skrive til os.

Vi har udarbejdet en udstyrsliste på grundlag af de erfaringer vi har gjort på vores rejser. Grundreglen er kun at tage det nødvendige med og så skal det veje så lidt som muligt. Vi har f.eks. rejst i Frankrig i en måned med en 3 måneders baby, hvor vi havde alt i 2 rygsække inkl. bleer, telt og kogegrej.
Udstyret skal selvfølgelig afprøves. Det er for sent at opdage at vandrestøvlerne klemmer eller rygsækken er for dårlig når man er langt fra civilisationen.
Det er også en fordel at komme i form inden man tager af sted. Så kan man bedre nyde turen og risiko'en for skader bliver mindre.
Nogle gode steder at købe udstyr er Friluftsland og Spejder Sport.

Medicin kan købes i håndkøb i Kathmandu til 1/10 af hvad det koster herhjemme.
Litteratur: Turen går til Nepal, Politikens forlag
Nepal, Insight guides
Trekking in the Nepal Himalayas, Lonely Planet
Bøger og kort kan købes i Nordisk Korthandel, Studiestræde 26 - 30, Kbh. K